查看: 4228|回復: 15

汕頭八合里海記牛肉店 (春風路店)

對於大家鍾意食牛肉嘅嚟計,會周圍搵一啲最新鮮嘅牛肉。

今次介紹呢間野可能大家都去過。汕頭八合里海記牛肉店

店位置就係  春風萬佳正對面馬路 (巴士站台旁邊)

其實六月份已經食左三次。呢間店,其實佢個湯底唔會好出色。重點牛肉非常新鮮,賣完就無貨賣 (唔講笑),可以選擇牛肉嘅部位都幾多,上網查過唔止春風路有呢間店,其他地方仲有分店。一般到咗,六點半之後,換就已經排晒長龍。我幾次都係五點半就開始食

好啦,唔講咁多住,去相。。。。。

近门囗位睇住切,切撚到佢地手軟

今次湯底 (想食清少少)       早去,有新鮮牛肉丸 (遲左賣撚晒,我試過)

我就只揀左最淋最正兩款 (吊龍,五花趾) 唔知乜部位,只知最好食,第一二次試過其他部位,好難食

一碟其實份量好撚少,邊夠食,影出黎就大

牛胸油,好香,好脆

好食嘅都圈左俾你地

其實開波,仲有碟,濕炒牛河,先打個底先,幾野就食撚晒,次次唔記得影相

入佢地個微住聊天群,可以免茶位,省回 10蚊,美團埋單仲有打折

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?注册

x

評分

參與人數 2威望 +30 收起 理由
BANANAERIC + 20 精彩分享
小呆 + 10 精彩分享

查看全部評分

師兄這店 在春風路哪裡的
gta329 发表于 2016-7-7 21:59
師兄這店 在春風路哪裡的

店位置就係  春風萬佳正對面馬路 (巴士站台旁邊)

新鲜便宜,但环境一般(巴登店),夏天有点难受
:):):):):):):):):):):):):):):)
下次試下先,thx ching
谢谢师兄分享
东门也有一间,罗湖酒店对面
我吃过,可以,超喜欢他们家的酱料
Look see 碌碌先 !